Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2013 20:24 - Накъде отиваме след инцидента с пребитите медици?
Автор: prometod Категория: Новини   
Прочетен: 3744 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 26.05.2013 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Трудно може да се намери логично обяснение за подобен инцидент.
Абсурдите в България продължават с пълна сила, след като младежи, празнуващи абитуриентски бал, в своята алкохолна самота се обаждат на 112 след като едно момиче от компанията има нужда от медицинска помощ.
Явно счели че тази година лекарите и сестрите от спешна медицинска помощ не са получили необходимата им доза физическо насилие, в следствие решават да компенсират тази несправедливост. 
Между 10 и 20 мъже и тийнеджъри се нахвърлят върху пристигналия екип още с паркирането на линейката. Което е най-странното, започналия побой не успява да попречи на 
д-р Красимир Йорданов да влезе вътре и да помогне на пияната девойка.
Както може да си представите картината на инцидента е сюреалистична, а случая шокира със своята преднамереност и липса на логика.
Делото по случая ще бъде истинско изпитание за съдебната система, която трябва да осигури възмездие, както за засегнатите медицински лица, така и за цялата медицинска общественост.

Пияната девойката все пак е докарана до Пирогов, като в нейната кръвта са отчетени 4.38 промила. Алкохола в никакъв случай не може да бъде оправдание за подобен обществен терористичен акт.
Терористичен, защото нарушава устоите на и бездруго крехкото
социално равновесие в България.

Медика д-р Красимир Йорданов, който е пострадал най-сериозно, смята да преодолее шока и да продължи да си изпълнява задълженията, но единствено когато полицейска кола придружава екипа. Звучи трудно осъществимо, но е похвална неговата смелост да не се оставя този ужасен инцидент да прекрати преждевременно неговия професионален път.
Във FaceBook, част от младежите участвали в побоя отварят дискусия, в която на българска латиница Борислав Ангелов пише:
"Щом сме ги били, значи е имало защо!" /No comment/

Обществения интерес към този инцидент е висок и е много вероятно тази цветуща българска младеж, в която преобладават съмнителни морални качества, да продължи да развива своите ММА бойни умения зад оградите на затвора в следващите няколко години. Но ако това дело стигне до поредната задънена улица в Бермудския триъгълник на съдебната власт, това би бил ясен знак, че тази държава накъдето и отива, то не е на добре.
Публикувано от:
Деян Тотев
image



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. ok3223 - Гадове
25.05.2013 21:11
Затвори само затвор за такива копелета.
И як кютек ...
Друг лек няма.
цитирай
2. silviia - Аз не съм учудена.
25.05.2013 22:00
Повечето медици в държавата направиха всичко възможно пациентите им да ги намразят. Лъжи, некомпетентност, медицинско изнудване, нерегламентирани плащания....Защо се учудват сега, че хората си го изкарват по нерегламентирани начини? Впрочем и регламентираните не са за подценяване. Просто много малко адвокати са се ориентирали към водене на дела по медицински въпроси. За пример мога да ви дам лекуването на онкологично болните. Казано на медицински език, то представлява убийство по особено мъчителен начин.
Накъде отиваме ли? Към пазарна икономика в медицината. Плащане и пациенти според конкретните резултати. Не лекуваш - отпадаш. Нали за това уж беше зорът да реорганизираме здравната помощ? Така я реорганизирахме, че заприличахме на остров Тимбукту. Сега се чудят защо аборигените искат да ги изядат:)
цитирай
3. prometod - Така е!
26.05.2013 00:18
Съгласен съм със горния коментар, но този инцидент е различен от мъж заколи жена си от ревност, ТИР се сблъска с кола и т.н.
Тук има нещо толкова нередно, че е трудно да се опише.
Всеки ден X на брой българи решават да си заминат от тази държава и точно тези новини влияят променливата Х да прогресира.
цитирай
4. silviia - ....
26.05.2013 01:33
Нередното в случая се описва със ,,сложи на човешкото око малко пръст, та да се затвори.,, ,,Медиците,, ловко използваха българското доверие в тази професия. Сега си плащат. И тепърва ще си плащат. Докато останат само истинските лекари. Които, за съжаление, са много, много малко.
цитирай
5. silviia - ....
26.05.2013 13:50
Другото ,,нередно, което трудно може да се опише,, е безсърдечното, безчовечното и престъпно поведение към една напълно невинна и доста компетентна колежка:) Но и възмездието за това ще бъде ,,трудно за описване,,:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prometod
Категория: Новини
Прочетен: 178170
Постинги: 78
Коментари: 17
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031