Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2012 14:59 - Защо е хипер-популярна чалгата?
Автор: prometod Категория: Забавление   
Прочетен: 2684 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 20.02.2013 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дали чалгата ни прави по-умни? Какво е нейното въздействие върху възможността да създадеш нещо подобно на "Две хубави очи душата на дете..."?

 Правени са изследвания как музиката въздейства на растежа на растения и животни. Доказано е че най-вече при изпълнения на класическа музика можа да се забележи, че има разлика между групите подлагани на изследването, и тези които не са подлагани.
image
Би било интересно как те биха реагирали на модерните течения на музиката и най-вече на това странно сръбско-циганско-поп-рап  отклонение  на музиката наричано за удобство с многозначителната дума "чалга"?

Дали някои природозащитници ще се втурнат да спасяват горките животни, ако ги подложим на страхотните хитове на дълбоките гласове на Андреа и Кали примерно? Не е ли странно че по-голямата част от българите напълно доброволно се отдават на подобна нискокачествена музика?

Дори да сравним ритмите на сръбската, гръцката, циганската музика не е трудно да видим че музика има достойнства. Не е необходимо да си фен на конкретната музиката. Възможно е да не ти харесва, но да успееш да разбереш защо им харесва на определена група хора именно този ритъм.
image
 И аз разбирам защо чалгата се харесва. И може би точно там е проблема, а не че музиката не струва, а по-скоро че въпреки че очевидно не струва, е очевидно защо е свръхпопулярна. Тя е реално отражение на моралния упадък на държавата, клатеща се изоставена и бедна между политическото промиване на мозъците от преди 1989година и лъскавостта и еднаквостта на Западния недостижим успех.

Ние сме недоволни и ядосани както може би ромите са за техните кастови неуспехи. Какво е тяхното решение? Обикновено касетофон свирещ кючек и малко алкохол вършат чудеса. Е, ние правим същото. Издигаме лъскавостта в бог, паричния успех над индивидуалните качества, и се чудим защо нямаме държава, гражданско общество и т.н.
image
Само забележете приликата между хората борещи се за граждански права. Ако са мъже, то те приличат на мъже от английски тип, т.е. не достатъчно безкомпромисни за да може да бъдат приемани за фактори. Силните мъже трябва да създават гражданските комитети а не тези непораснали момчета.

 Но силните мъже защо да оправят държавата, когато могат просто да се грижат за успеха си. Необходими са силни мъже с характер, с морал , с неудовлетворение от обкръжаващата действителност. Когато тях ги има и ценностите на обществото ще се променят така че дори и да се слуша чалга то тя би била някакси по-естествена и подходяща.
Автор: Деян Тотев
Друга статия от същият автор: Тенденции в оптимизацията на сайтове



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. rokset - Не съм съгласен.
13.08.2012 17:11
Първо-слушам рок.За да не кажеш,че затова не се съгласявам.
Какво ви пречи чалгата?И защо мислите ,че е свръх популярна?Поне на днешно време има достатъчно радия и телевизии , така че всеки да гледа и слуша каквото си иска.Да не говорим за мп3-флашките ,които всеки носи със себе си.
Преведи си по некачествен американски рап или погледай български "рап" клипове и ще е същата простотия.
Има си хора за навсякъде.И за рока.И за чалгата .И за Вивалди.
Слушайте си музиката ,която ви харесва и следвайте културата ,която ви харесва.
Оставете и другите да правят това , което на тях им харесва.
Нали затова е демокрация?
цитирай
2. prometod - Аз също слушам рок. Става дума за ...
13.08.2012 17:46
Аз също слушам рок. Става дума за чалга феномена и най-вече за неговото влияние върху подрастващите. Но да прав си за бг рапа. Но на мен ми харесва когато се пусне от някоя кола наблизо американски рап докато играем бескетбол, най-подходящата музика на която може да се играе тази игра.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prometod
Категория: Новини
Прочетен: 178155
Постинги: 78
Коментари: 17
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031